Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

"Veštačka pluća" za Dečiju bolnicu

Predstavnici Fonda B92 isporučili su Dečijoj bolnici novi neonatalni ventilator, koji je donirala kompanija Glencore International AG, u okviru akcije "Bitka za porodilišta".

Vignjević: Rezultat zavisi od nas

Trener fudbalera Vojvodine Nebojša Vignjević kazao je da poštuje ekipu Novog Pazara, ali je ocenio da će rezultat utakmice između ta dva tima u 12. kolu Super lige zavisiti od igre njegove ekipe.

Molba za pomilovanje Petakova

Komitet pravnika za ljudska prava, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine podneli su danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću molbu za pomilovanje Zorana Petakova, kome je određeno 100 dana kućnog pritvora zbog uvrede episkopa bačkog Irineja.

Exit: Festival je najbolja investicija Srbije

Osnivači Exita saopštili su da su posvećeni nastavku održavanja festivala jer on predstavlja projekat od izuzetnog značaja za Srbiju i jedan od njenih najpoznatijih brendova, koji nije u mogućnosti da funkcioniše na strogim komercijalnim osnovama.

Vojvodina će proizvoditi GMO hranu?

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić i državni sekretar slovačkog Ministarstva poljoprivrede Štefan Adam dogovorili su se u Novom Sadu da stručnjaci iz Vojvodine posete Slovačku, kako bi se upoznali s propisima u oblasti proizvodnje genetski modifikovanih kultura i semena.